dijous, 16 de setembre del 2010

El programa Activitats Físiques per a tothom inicia el curs amb prop del 90% de les places plenes

El programa Activitats Físiques per a Tothom, que inclou una oferta específica per a adults i una altra per a gent gran, ha iniciat el curs 2010-11 aquesta setmana amb el 88% de les places disponibles plenes. Aquesta xifra reflecteix la bona acceptació del projecte, que està impulsat per l’Ajuntament de Manresa i té per objectiu facilitar la pràctica esportiva al col·lectiu de la gent gran i també als adults, independentment de les seves capacitats físiques i aptituds, amb una oferta de qualitat.
Malgrat estar en un any de contenció econòmica, l’Ajuntament ha continuat amb l’aposta d’oferir un programa que contribueix a millorar la salut i, de retruc, la qualitat de vida dels manresans i manresanes.

En total, s’ofereixen 1.710 places, les mateixes que l’any passat. D’aquestes places, un 75,5% estan ocupades per alumnes que ja es van inscriure’s l’any passat i que van assistir a més del 65% de les sessions del curs, condició bàsica per poder renovar la plaça. Aquesta xifra indica que el nivell d’adherència al programa és força alt.

En aquests moments hi ha activitats que ja estan ocupades al 100% i que tenen llista d’espera, i d’altres on encara hi ha places disponibles. En total, hi ha 192 places lliures i 52 persones en llista d’espera –ja que demanen una activitat i un horari molt concret, que en l’actualitat està ple. Dels 88 grups de treball, n’hi ha 36 amb alguna plaça lliure.

Les inscripcions no tenen data de tancament i va en funció del número de places disponibles. Per tant, les inscripcions estan obertes durant tot el curs.

L’oferta de modalitats esportives és la mateixa que en l’edició anterior, i també s’ha optat per mantenir un preu públic perquè puguin ser accessibles a tots els ciutadans. La majoria de grups són de dues sessions a la setmana.

Enguany les activitats van començar aquest dilluns 13 de setembre, una setmana abans que en edicions anteriors, i s’acabaran el 17 de juny, una setmana més tard. Això farà que s’ampliï el nombre de sessions que inclou el programa.

Cal destacar que les diferents activitats estan repartides per diferents equipaments de la ciutat. Com a novetat, enguany s'utilitza un nou equipament, el gimnàs de l’institut Lluís de Peguera, on es fa l'activitat de manteniment els dilluns i dimecres de 19:30 a 20:30 hores. D’aquesta manera, hi ha un nou espai d’activitat a la zona centre de la ciutat. 


Foto Ajuntament de Manresa



Activitats Físiques per a Gent Gran
En els grups d’activitats físiques per a la gent gran s’hi realitzen diferents tasques per ajudar a mantenir les capacitats psicomotrius de les persones grans. A més, aquests grups d’activitat física són també espais de relació social i convivència que permeten passar una estona agradable fent exercici físic.

L’oferta és de 387 places. En aquest programa s’ofereix una activitat, la de Gimnàstica dolça per a gent gran, amb 16 grups de treball (2 hores/setmana).

Els requisits que s’han de complir per poder accedir al programa són:
-Ser major de 60 anys i/o pensionista.
-Disposar d’un certificat mèdic esportiu positiu per a la pràctica de l’exercici físic.

Activitats Físiques per a Adults En aquest programa s’ofereixen un total de 1.323 places, repartides en diferents activitats:
-Gimnàstica Dolça (179 places / 7 grups)
-Gimnàstica de Manteniment (635 places / 21 grups)
-Gimnàstica de Manteniment plus (35 places / 1 grup)
-Tai-txi (115 places / 5 grups)
-Ioga (79 places / 5 grups)
-Natació ( 280 places / 11 grups nivell 0, 8 grups nivell 1 i 8 grups nivell 2)

En aquest cas, els requisits que s’han de complir per poder accedir a aquest programa són:
-Ser major d’edat.
-Disposar d’un certificat mèdic esportiu positiu per a la pràctica de l’exercici físic.